2014.02.26. 06:00

Sziget, ahol szerethetőek a szúnyogok

Szúnyogkalauz a Szúnyog-szigethez, forrás: Velenceitohajozas

A Velencei-tavi TDM szervezet hihetetlen dinamikával, a tó és környéke turisztikai termékeit és szolgáltatásait egységesen, komplex módon kezeli annak érdekében, hogy minnél vonzóbbá tegye a területet. Saját kiadványaik mellett, az egyik jól eltalált anyag ez a kalauz.


Más szemmel

Lehet a kis moszkitókat nagyon utálni, mert valóban nagyon idegesítőek, amikor pihenésünket, nyugalmunkat megzavarják, sőt egyesek szerint az emberiség legnagyobb ellenségei ők. De gondoltad volna, hogy ezek a hendikeppel induló kis lények elvezethetnek minket, gyermekeinket a felfedezés örömére? Az informatív és egyedülállóan ötletes kiadvány magyaráz, illusztrál és humorral, jópofa megfogalmazással hozza közel hozzánk a szúnyogok világát és vele együtt a tó élővilágát. A Szúnyog-sziget és a páratlanul szép élővilág hajós és csoportos, de nem tömeges felfedezésére invitál a kalauz, ugyanakkor rámutat a kis vérszívók elleni leghatékonyabb védekezés fortélyaira is.

Didaktikus tartalom

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. kiadványa valóban mindent elmesél a szúnyogokról. Egy általános bevezető után megismerheted életciklusukat, táplálkozásukat és azt is, hogy kiket keresnek, támadnak inkább és miért. A csípések okozta kellemetlen tünetekről és a védekezésről is olvashatsz, de az igazi válasz, a tuti megoldás nem a kiadványból tudható meg. Azt mindenki maga kell, hogy megfogalmazza, az olvasottak és tapasztaltak alapján – ha egyáltalán létezik bármilyen egyszerű vagy bonyolult stratégia. A jól felépített tartalom olvasmányossá és élvezhetővé teszi a tudományos értékkel is bíró ismeretanyagot.

Közvetlenség és humor

Jó az ötlet és jó a formátum is. Ez egy olyan közvetlen hangnemben összerakott anyag, amely nem kerül a szemétbe, a megkérdezettek szerint, leginkább kis porszerként végzi valahol a közeli nyaralóban, vagy a bárhol máshol az országban, a gyermekszoba falán. Ugye, milyen idegesítő, ha ott van a falon? Ilyen stílusú formában azonban messze nem az, minden vendég garantáltan megnézi és rövid szöveges blokkjainak köszönhetően, el is olvassa. Ez a cél, és az is, hogy a Velecei-tó és környéke egyre inkább az egyedi igényekkel jelentkezők kis paradicsomává váljon.

Profi munka

Aranyos, részletgazdag illusztrációi és igényes megjelenése, kivietlezése arról tanúskodnak, hogy átgondolt munkáról van tehát szó, nem valami ócska, vagy trükkös reklámanyagról.

A hajón kapjuk meg

Az április végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhetjük a tavat, és jószerivel, csak itt juthatunk hozzá a kalauzunkhoz is. A menetrendszerű járatok Agárdról és Gárdonyból indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja. Kellemes hangulatú alkonyati sétahajók is indulnak Agárdról és Gárdonyból a főszezonban. Aki mélyebb benyomást szeretne szerezni a tó nádlabirintusairól, annak a kenutúrákat ajánlják. A 1,5, 3, illetve 6 órás túrák ideális lehetőséget biztosítanak a hajóval megközelíthetetlen részek felfedezéséhez. Megismerhetjük a titokzatos úszólápokat, és a madárvilág megfigyelésére is így van a legnagyobb esélyünk.

Indirekt módon azért hozzáférhető

A TDM-szervezet honlapjáról is eljutunk a letölthető kiadványhoz. Fontos ez az online szál, hiszen a szervezet feladata az, hogy a vendégek számára ismertté és vonzóvá tegye a térséget, a vendégek kellemes és hasznos élményekhez jussanak és tartózkodásukkal legyenek elégedettek, a desztináció gazdasága fejlődjön, a helyi közösség és kultúrája gazdagodjon, a természetes és épített környezet részesüljön védelemben, és a helyi kultúra és hagyomány tovább éljen.

Képek

  • Szúnyogkalauz a Szúnyog-szigethez, forrás: Velenceitohajozas
  • Velencei-tavi kenutúra plakát, forrás: Velenceitohajozas
Címkék: 1 click 2 be LOCAL, célcsoport, desztináció, kiadvány, kommunikáció, magyar, mediaorigo, szabadidő, tartalom

írta: Bódis Gábor

Kapcsolódó cikkek

Sziget, ahol szerethetőek a szúnyogok

A Velencei-tavi TDM szervezet hihetetlen dinamikával, a tó és környéke turisztikai termékeit és szolgáltatásait egységesen, komplex módon kezeli annak érdekében, hogy minnél vonzóbbá tegye a területet. Saját kiadványaik mellett, az egyik jól eltalált anyag ez a kalauz.

Az aranydiplomás város: Gyula

Ha Gyula városáról hallunk, akkor a tudatos fejlesztés, az újdonságok sajátosságainak ismertetése és a városvezetés turizmus iránti elkötelezettsége a téma. A polgármester és turisztikai menedzsment vezető kéz a kézben építkezik és kommunikál. 

Rábavasút: élmény az utazás!

Ma még ritka élmény maga az utazás, talán a keskeny nyomközű vonatok kivételt jelentenek. A GYSEV erre rácáfol, hiszen olyan programokkal jelentkezett már a 2013-as évben is, amelyek célcsoportokra fókuszálva, az országos fesztiválokhoz illeszkednek.

Fedezd fel a pluszt a részletekben

Lucern turisztikai hivatala menedzselésében számos prospektus, online felület létezik, mind-mind szép kivitelben és aktuális tartalommal. Most mégis egy kártya-méretűre összehajtható kiadványt mézünk meg, amelyek egymás mellett a plusz jelet testesítik meg.

Hírlevél feliratkozás.

×